rom slo hun
Home Despre noi Ştiri Contact
ŞTIRI / INFORMAȚII DESPRE ÎNCETAREA FONDURILOR DE ACȚIUNI URAL RUSSIA

Stimate Client!

După cum știți deja, ca urmare a conflictului armat ruso-ucrainean izbucnit în 24 februarie 2022, a războiului din Ucraina și a măsurilor de sancțiuni anunțate, la 1 martie 2022, activele suport ale contractelor de asigurare de viață unit-linked cu expunere la Rusia, au devenit ne-lichide, adică valoarea lor nu poate fi determinată. Fondurile de active ale asigurărilor de viață din Ungaria, care au fost garantate de astfel de active ne-lichide, - în conformitate cu §.127. din Legea LXXXVIII din anul 2014. privind activitatea de asigurare (în continuare denumită: „Bit.”) - au fost suspendate de către asigurător

La fel ca toți asigurătorii de viață din Ungaria, CIG PANNÓNIA ÉLETBIZTOSÍTÓ NYRT (sediu central: 1097 Budapesta, Bd. Könyves Kálmán nr. 11., clădirea „B”, denumită în continuare: „Societatea”) din cauza situației și din motive independente de voința Societății noastre, pe baza §.127. aliniatul (1) din Bit., a decis, ca în conformitate cu dispozițiile legale citate, să întrerupă continuarea distribuirii a fondurilor de active rusești Ural (Fondul de active Ural Rusia, Fondul de active Ural Rusia Pro, Fondul de active în euro Ural Rusia, Fondul de active în euro Ural Rusia Pro), pentru o perioadă de 1 an, începând cu 1 martie 2022. Având în vedere că circumstanțele care au dus la suspendare (adică ne-lichiditatea activelor) nu s-au schimbat nici ulterior, astfel că, pe baza §.127. aliniatul (7) din Bit., Societatea noastră a fost nevoită să prelungească suspendarea, până la 1 martie 2024.

În ultimii doi ani, Societatea noastră a depus toate eforturile pentru utilizarea tuturor posibilităților legale, pentru a se asigura că Clienții noștri au acces la investițiile lor în fondurile active suspendate. În ultimii ani, am făcut următoarele:

Societatea noastră a furnizat informații detailate privind suspendarea și separarea Fondurilor de Active Ural Rusia în fonduri de active succesoare, motivele și consecințele suspendării și separării și prelungirea suspendării, în anunțurile din 1, 3, și 31 martie 2022 respectiv 17 februarie 2023, disponibile în link-ul de mai jos: https://cigromania.eu/stiri/.

Dorim să atragem atenția Clienților noștri, inclusiv Dumneavoastră, asupra situației dificile cu care ne confruntăm cu toții. Suspendarea fondurilor de active în continuare ne-lichide, va expira la 1 martie 2024 și, prin urmare, Societatea noastră - pe baza §.127. aliniatul (7) din Bit. - trebuie să acționeze în vederea anulării suspendării. Trebuie să vă informăm că, din cauza efectelor actualei reglementări și a mediului de piață, la 1 martie 2024 (și probabil pentru o perioadă incertă după această dată) activele vor rămâne ne-lichide și netranzacționabile, adică nu au o valoare determinabilă. În același timp, CIG Pannonia Életbiztosító, în conformitate cu cerința legală [§.127. aliniatul (8) din Bit.], trebuie să deconteze conturile cu clienții săi începând cu 1 martie 2024, pe baza situației curente a pieței la momentul rezilierii. În luna martie 2024, Societatea noastră va trimite o scrisoare de decontare tuturor clienților afectați.


Societatea noastră va continua să depună eforturi pentru a găsi o soluție liniștitoare pentru încheierea suspendării, reducând la minim prejudiciile aduse Clienților și pentru tratarea Clienților noștri consumatori în mod corect și cu diligența cuvenită. Vă rugăm să urmăriți site-ul nostru pentru cele mai recente știri pe această temă.


Budapesta, la 29 februarie 2024.

CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.


Calculator de randament


Portalul Clienți


Contact